آیا ایمپلنت دندان کودکان امکانپذیر است؟
کودکان ممکن است به دلایل مختلف اعم از بازیگوشی، سانحه یا پوسیدگی بیش از حد دندان های خود را از دست بدهند. در این موقع سوالی که برای والدین پیش می آید این است که آیا می توانند دندان کودکان خود را ایمپلنت کرد؟ با ما مراه باشید تا در ادامه این مقاله به طور کامل به این سوال پاسخ داده و همینطور روش های جایگزین کردن دندان کودکان را به شما معرفی کنیم.
ایمپلنت دندان چیست؟
در حقیقت ایمپلنت دندان یک ریشه مصنوعی برای دندان است و یک پیچ دارد که داخل لثه کاشته می شود و به عنوان یک ریشه مصنوعی، جایگزین دندان از دست رفته فرد می شود. بر روی این پیچ یک قطعه واسطه سوار شده و سپس بر روی آن یک تاج دندان که کاملا شبیه به دندان طبیعی است قرار می گیرد. کاشت ایمپلنت یکی از مستحکم ترین و بهترین روش ها برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته است.
آیا ایمپلنت دندان کودکان امکانپذیر است؟
به دلیل اینکه برای کاشت ایمپلنت نیاز به یک بافت استخوانی کامل و تکامل یافته داریم و استخوان فک کودکان به طور کامل رشد نکرده است، امکان کاشت ایمپلنت دندان برای کودکان وجود ندارد. بنابراین جواب ما به اولین و اصلی ترین سوال این نوشتار منفی است.
اما سوالی که در ادامه پیش می آید این است که انجام ایمپلنت دندان کودکان از چه سنی امکانپذیر است؟ شاید برایتان جالب باشد که بدانید رشد فک دختران از پسران زودتر تکمیل می شود. معمولا کاشت ایمپلنت در دختران از سن 15 سالگی و برای پسران از 17 سالگی شروع به انجام می شود.
روش های جایگزین ایمپلنت دندان کودکان
از جمله روش های جایگزین کردن دندان های از دست رفته کودکان تا زمان رسیدن موعد ایمپلنت دندان عبارتند از:
استفاده از دندان مصنوعی موقت: دندان مصنوعی موقت از جنس اکرولیک است و معمولا با سیمان به لثه متصل می شود. خارج کردن این نوع پروتزها از دهان کار آسانی نیست و هم برای دندان های جلویی و هم برای دندان های عقبی کاربرد دارد.
کاور دندان: این روش یکی از متداول ترین روش ها برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته کودکان است و نگهداری از آنها کار آسانی است. کاورهای دندان از جنس رزین هستند اما به دلیل ظاهر ماتی که دارند، برای دندان های جلو گزینه مناسبی نیستند.
ارتودنسی: فضای خالی دندان ها را می توان با ارتودنسی دندان بست. در صورتی که بیمار تمایل داشته باشد، دندانپزشک جای خالی دندان ها دندان مصنوعی می گذارد و روی آن ها سیم ارتودنسی قرار می دهد تا در کنار پر شدن جای خالی دندان ها، مشکلات بایت هم اصلاح شود.
منبع: implantdr.ir