افراد ممکن است که به دلایل مختلفی دندان های خود را از دست بدهند. برای پر کردن جای خالی این دندان ها روش های مختلفی وجود دارد. ایمپلنت دندان یک روش جایگزین برای پر کردن جای خالی دندان از دست رفته است که معمولا طول عمری بین ۱۰ تا ۱۵ سال دارند. اما لازم به ذکر است که ماندگاری این جایگزین دندان، به عوامل مختلفی بستگی دارد. البته اگر همه چیز خوب پیش برود و به خوبی از ایمپلنت های دندان مراقبت و نگهداری شود، این مدت زمان به 20 سال هم می رسد و گاها از این روش به عنوان یک روش دائمی نام برده می شود.

عوامل موثر در طول عمر ایمپلنت دندان

طول عمر ایمپلنت دندان در افراد مختلف متفاوت است که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم:

سلامت بافت لثه و تراکم استخوان فک

سلامت لثه و داشتن تراکم استخوان، بر جوش خوردن پایه ایمپلنت دندان به استخوان فک نقش مهمی دارد. اگر لثه عفونت داشته باشد یا تراکم استخوان برای انجام ایمپلنت مناسب نباشد و دندانپزشک این موضوع را به خوبی تشخیص ندهد، در هنگام کاشت ایمپلنت، پایه ایمپلنت به خوبی به استخوان فک جوش نمی خورد و ماندگاری آن کم می شود.

مهارت دندانپزشک در کاشت ایمپلنت

اگر دندانپزشک متخصص کاشتن اجزای مختلف ایمپلنت دندان را با اصول و مهارت بالایی انجام دهد، به طور مستقیم بر ماندگاری این پروتز دندان تاثیرگذار خواهد بود. اما بی دقتی و بی توجهی به کاشت ایمپلنت دندان، سبب کاهش طول عمر ایمپلنت دندان و بروز سایر مشکلات دهانی و دندانی و همینطور عوارض ایمپلنت دندان می شود.

نوع ایمپلنت کاشته شده

شرکت ‌های زیادی در تولید ایمپلنت در حال فعالیت هستند. هر کدام از این شرکت ها از پوشش‌ های متفاوتی برای تهیه پایه‌ ایمپلنت استفاده می‌ کنند که بر جوش خوردن آن با استخوان فک و استحکام ایمپلنت تاثیر می‌ گذارد. قطعا برندهای خوب و با کیفیت، دارای ماندگاری بالاتری هستند.

مراقبت‌ های بعد از کاشت ایمپلنت

اگر مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت و بهداشت دهان و دندان به خوبی رعایت شود، طول عمر ایمپلنت دندان بیشتر می شود.

آیا ایمپلنت دندان یک روش دائمی است؟

ایمپلنت دندان دو ویژگی مهم و مثبت دارد که اینها در کنار یک مراقبت خوب از دندانها و همینطور ایمپلنت دندان، مهارت بالای دندانپزشک در کاشت ایمپلنت دندان، انتخاب بهترین برند ایمپلنت و … می تواند باعث افزایش طول عمر ایمپلنت دندان شود.

منبع: bestdentists.ir