رژیم فستینگ چگونه باعث لاغری می شود؟ انواع رژیم روزه داری را بشناسیم
در رژیم فستینگ که با عنوان رژیم روزه داری نیز شناخته می شود، بدن در طول روز از ذخایر چربی خود استفاده می کند که همین اتفاق باعث لاغری و کاهش وزن در فرد می شود. این ویژگی رژیم فستینگ شبیه به رژیم کتوژنیک است. در این رژیم، پروتئین سوزی کمتری نسبت به بقیه رژیم ها در بدن فرد انجام می شود و بیشتر چربی های ذخیره شده هستند که در این رژیم می سوزند.
کارکرد رژیم فستینگ چگونه است؟
در رژیم فستینگ چون فواصل میان دریافت مواد غذایی زیاد می شود، بدن بعد از این که چند ساعت بدون غذا ماند، ذخایر قندی آن تمام شده و برای تامین انرژی از چربی ها استفاده می کند. این یک نوع تغییر متابولیسم در جهت مثبت است و همان چیزی است که افراد را به نتیجه می رساند.
چندین شیوه متنوع برای برنامه غذایی فستینگ وجود دارد، اما همه آن ها بر پایه انتخاب دوره های زمانی مداوم برای صرف غذا و پس از آن اجتناب از غذا هستند. در نتیجه این رژیم لاغری باعث کاهش کالری دریافتی در طول روز و در نتیجه سوزاندن چربی ها می شود.
انواع رژیم فستینگ
رژیم روزه داری شامل 5 نوع می شود که در ادامه به توضیح هر یک از این روش ها می پردازیم:
فستینگ یک روز در میان
در شایع ترین نوع رژیم روزه داری، افراد به صورت یک روز در میان 500 کالری می خورند. اما در روزهای آزاد مجاز هستند تا هرچه که می خواهند صرف کنند.
رژیم روزه داری 5:2
فستینگ 5:2 در انگلیس بسیار محبوب است و در طی آن فرد 2 روز غیر پیاپی مجاز اند که فقط 500 کالری دریافت کنند. مابقی هفته را می توانند برنامه غذایی عادی خود را دنبال کنند.
رژیم فستینگ جنگجو
در این نوع از رژیم، فرد در طی روز فقط می تواند از میوه ها و سبزیجات استفاده کند؛ اما شب مجاز به مصرف یک وعده شام آزاد می باشد.
فستینگ در یک روز
در این نوع از رژیم، فرد ۲۴ ساعت کامل اما فقط یک یا دو روز در هفته، هیچ گونه غذایی مصرف نمی کند. اما در باقی روزهای هفته برنامه غذایی نرمال خود را دارد.
رژیم 8:16
این رژیم بیشتر از انواع دیگر، شبیه به روزه داری است. در رژیم 8:16 فرد به مدت 16 ساعت نباید چیزی بخورد و 8 ساعت بعدی مجاز است هر غذایی که می خواهد بخورد. رایج ترین بازه زمانی برای این نوع از رژیم فستینگ، این ست که فرد از ساعت 12 ظهر تا 8 شب غذا بخورد و باقی روز را ناشتا باشد.
منبع: dietplanner.ir