جای خالی دندان در دهان، بیمار را از جهات مختلفی در شرایط سختی قرار می دهد. یکی از روش های جایگزین کردن دندان از دست رفته (بر اثر ضربه، پوسیدگی دندان و یا بیماری پریودنتال)، استفاده از دندان مصنوعی است.

دندان مصنوعی چیست؟

یکی از ارزان ترین روش‌ های جایگزینی دندان از دست رفته، استفاده از دندان مصنوعی یا پروتز دندان مصنوعی است که هم به صورت ثابت و هم متحرک مورد استفاده قرار می گیرد. دندان‌ های مصنوعی به جز بهبود ظاهر، کاربرد دیگری مانند کاهش تحلیل عضلات صورت، بهبود عملکرد خوردن، حرف زدن و حفظ ساختار استخوان‌ های صورت نیز دارند.

پروتز دندان مصنوعی به صورت سفارشی برای هر بیمار تهیه می شود و انواع مختلفی دارد که با توجه به شرایط و نیاز هر بیمار، نوع خاصی از آن مورد استفاده قرار می گیرد.

عوامل موثر در هزینه دندان مصنوعی

بررسی قیمت بهترین دندان مصنوعی از جمله نکات حیاتی است که نیاز است به آن توجه شود. در این مرحله با مطالعه موارد گفته شده، به بررسی هزینه دندان مصنوعی ثابت و همینطور متحرک خواهیم پرداختبه طور کلّی، قیمت دندان مصنوعی کامل، قیمت دندان مصنوعی تکی و هزینه دندان مصنوعی متحرک، به عوامل مختلفی وابسته است که شامل موارد زیر می‌ شود:

·         جنس مواد و پایه

·         نیاز به کشیدن دندان

·         هزینه لابراتوار

·         نوع و جنس پروتز (ثابت یا متحرک)

·         تجهیزات کلینیک

·         تخصص و مهارت دندانپزشک

·         تعداد دندانهای نیازمند به پروتز دندان

·         موقعیت جغرافیایی مطب

·         وضعیت دهان بیمار

هزینه دندان مصنوعی چقدر است؟

نوع پروتز دندان

تعرفه عمومی

دندان مصنوعی کامل

از 12 میلیون تومان

هزینه پارسیل اکریلیکی فک بالا بیش از 3 دندان

از 2 میلیون تومان

فلیپر تا 3 دندان

از 2 میلیون تومان

قیمت دندان مصنوعی ژله ای

از 11 میلیون تومان

پروتز پارسیل کروم کبالت فک بالا

از 5 میلیون تومان

دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت با 4 ایمپلنت در فک

از 30 میلیون تومان

 

هزینه دندان مصنوعی با تامین اجتماعی

در مورد پوشش دادن هزینه‌ دندان مصنوعی، اکثر بیمه‌ های پایه از جمله تامین اجتماعی، خدمات درمانی و نیروهای مسلح، هزینه‌ دندان مصنوعی را تا سقف مشخصی پوشش می دهند. قیمت دندان مصنوعی تحت پوش بیمه تایمن اجتماعی حداقل 1 میلیون تومان و حداکثر 2 میلیون تومان است.

هزینه دندان مصنوعی با بیمه تکمیلی

اگر فردی دارای بیمه تکمیلی باشد و بیمه‌ نامه‌ اش شامل پوشش دندان‌ های مصنوعی نیز باشد، می‌ تواند از این پوشش‌ ها بهره مند شود تا هزینه‌ های خود را به حداقل برساند.

منبع: bestdentist.ir