به دلیل گسترش روز افزون چاقی در جوامع، امروزه انواع رژیم های لاغری برای افراد مختلف به وجود آمده است که هر کدام روش خاص خود را برای کاهش وزن دارد. رژیم کتوژنیک یکی از انواع رژیم های معروف و رایج است که با به حداقل رساندن و تقریبا حذف انواع کربوهیدرات ها و اضافه کردن چربی های سالم، کالری دریافتی فرد را کاهش می دهد و باعث لاغری می شود.

اما یکی از مزایا و ویژگی های منحصر به فردی که رژیم کتوژنیک دارد این است که این رزیم علاوه بر لاغری و کاهش وزن، یرای درمان برخی از بیماری ها نیز مفید است و ما سعی داریم در این مقاله به این موضوع بپردازیم که رژیم کتوژنیک چه بیماری هایی را درمان می کند؟

درمان بیماری صرع با پیروی از رژیم کتوژنیک

صرع یک بیماری مغزی است که با پارگی موقت فالیت های عصبی همراه است. این اتفاق باعث می شود فرد دچار تشنج شود. رژیم کتوژنیک به صورت زیر باعث درمان و کنترل این بیماری می شود:

با رعایت رژیم کتوژنیک برای درمان بیماری هایی مانند صرع، فعالیت نورون های مغزی کاهش می یابد. تحقیقات نشان می دهد که این رژیم به افزایش تولید گاما کمک می کند. گاما یک ناقل عصبی است که در کنترل فعالیت نورون های عصبی نقش دارد.

از طرفی با کاهش مصرف کربوهیدرات، گلوکز خون کاهش می یابد و بدن برای تامین انرژی مورد نیاز خود به سراغ چربی ها می رود و با شکستن چربی ها وارد حالت کتوز می شود. حالت کتوز به معنی استفاده از چربی ها به عنوان منبع سوخت و ساز بدن است. بدن چربی ها را به کتون تبدیل می کند و از کتون ها به عنوان منبع سوخت و ساز استفاده می کند. تغییر متابولیکی و وارد شدن به حالت کتوز در درمان صرع موثر است.

رژیم کتوژنیک برای درمان بیماری دیابت نوع ۲

علاوه بر افرادی که مشکل صرع دارند، افراد دیابتی نیز می توانند با گرفتن رژیم کتو، بیماری خود را کنترل کنند. درمان دیابت نوع 2 با کتوژنیک به این صورت است که با کاهش کربوهیدرات مصرفی، میزان گلوکز و قند خون کاهش می یابد و در نتیجه می توان به راحتی دیابت را کنترل کرد.

درمان بیماری های قلبی و عروقی با رژیم کتو

رژیم لاغری کتوژنیک در درمان بعضی بیماری های قلبی و عروقی مانند فشار خون بالا، قند خون بالا و چربی بالا تاثیرگذار است. از طریق این برنامه غذایی می توان خطر ابتلا به این بیماری ها را کاهش داد.

منبع: foodonly.ir